Project-pictowatch_1 Project-pictowatch_2 Project-pictowatch_3 Project-pictowatch_4

Beeldhorloge

Het beeldhorloge is een horloge dat speciaal ontworpen is voor mensen die moeite hebben met klokkijken, geen besef hebben van de tijd of die meer structuur in hun dag willen. Het attendeert de gebruiker op een afspraak of activiteit door op een van tevoren bepaald moment een plaatje of foto te laten zien, al dan niet vergezeld van een geluids- en/of trilsignaal.  De ideale oplossing voor mensen die moeite hebben met klokkijken (dyschronie). Door middel van de webtool kan de agenda in het horloge eenvoudig op afstand aangepast worden door de verzorger.  Ieder uur worden de webagenda en het horloge gesynchroniseerd door middel van het mobiele netwerk. Dit bezorgt de gebruiker een hogere mate van zelfstandigheid en de verzorger meer vrijheid.   

Het beeldhorloge bezorgt de drager een hogere mate van zelfstandigheid doordat hij/ zij de dagelijkse activiteiten beter in kan schatten en uit kan voeren. Hierdoor wordt de zorglast aanzienlijk verminderd. 

Het beeldhorloge is sinds 2012 op de markt en wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed.

Dog Back Design Solutions heeft het volledige integrale productontwerp van concept tot productie voor haar rekening genomen. Nadat er een keuze was gemaakt voor de meest geschikte draadloze technologie heeft Dog Back Design Solutions de hardware, software en mechanica voor het horloge ontwikkeld. Dit omvat onder andere het systeem ontwerp, de componenten selectie, het PCB ontwerp, RF ontwerp, User interface (UI), embedded software en tool ontwerp. Ook de systeem- en producttesten heeft Dog Back Design Solutions begeleid en uitgevoerd, evenals een stuk productiebegeleiding. 

Gebruikte technologieën:

  • GPRS
  • Touch screen
  • Arm 9 processor
  • Graphical User Interface (UI)
  • Lithium ion battery
  • Piëzo actuator
  • IP52- spatwaterdicht

Website beeldhorloge:

Ga naar boven